Cum sa iti machiezi ochii proeminenti, astfel incat sa ii pui in valoare?

Ochii proeminenti pot fi pusi in valoare cu ajutorul catorva tehnici de make-up simple, pe care le poti folosi si tu. Iata ce machiaj te avantajeaza, dar si ce trebuie sa eviti daca ai ochii mari!

Aplicarea tusului – pentru a iti contura bine ochii, foloseste tusul pe pleoapa superioara, tragand o linie alungita in coltul exterior. Katy Perry este una dintre vedetele cu ochi proeminenti care mizeaza de fiecare data pe conturarea ochilor cu tus negru.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aplicarea rimelului – este foarte important, daca ai ochii mari, sa aplici mascara mai ales pe genele de jos. In acest fel, vei contura bine ochii si acestia nu vor parea exagerat de mari.

Genele false – atat cele de tip banda, cat si genele fir cu fir iti vor avantaja ochii daca sunt puse in mod corect – asta inseamna ca genele sa creasca treptat, incepand din coltul intern al ochiului, catre exterior. Atat timp cat genele sunt puse asa, ochii vor fi alungiti si vor arata foarte bine.

Folosirea fardului potrivit – daca ai ochii mari, machiajul nu trebuie sa ii faca sa para si mai mari, ci trebuie doar sa ii contureze, astfel incat sa armonizeze ochii cu trasaturile fetei. Foloseste tonuri inchise, pamantii, in nuante mate, nu sidefate, pentru a iti machia ochii. Aplica intotdeauna putin fard si sub ochi. Foloseste o pensula de blending pentru a intinde fardul de ochi de pe pleoapa, in asa fel incat sa se uneasca cu linia trasata sub ochi. Procedand asa, ochii vor capata o forma migdalata, mai alungita.

Fardul de ochi trebuie aplicat in mod insistent pe pleoapa mobila, nu mai sus de aceasta.

Foloseste creion dermatograf negru – dermatograful negru, aplicat atat pe pleoapa mobila, cat si pe conjunctiva, micsoreaza vizual ochiul. Pe de alta parte, daca folosesti un creion de ochi alb sau nude pe conjunctiva, nu vei face altceva decat sa creezi impresia de ochi si mai mari si mai mult ca sigur nu vrei asta.

Ce sa NU faci daca ai ochii proeminenti, atunci cand te machiezi

Este foarte important ca machiajul ales pentru ochi sa nu aiba efect de marire, intrucat ochii tai sunt deja mari si ar capata un aspect exagerat. Alege un machiaj care sa alungeasca ochii si sa ii accentueze intr-un mod placut, care sa te avantajeze.

Iata ce nu te avantajeaza:

  • Machiajul intr-o singura culoare, deschisa, fara contur al ochilor. De exemplu, fardul in nuante deschise aplicat pe pleoapa superioara si pe cea inferioara, insa fara contur al ochilor facut cu tus sau creion. Un asemenea machiaj iti va face ochii sa para mult prea mari.
  • Creionul alb sau nude aplicat pe conjunctiva ochiului, care creeaza iluzia optica de ochi si mai mare.
  • Rimelul maro folosit pentru definirea genelor. Ar trebui folosit un rimel negru, care sa accentueze genele in mod evident.
  • Machiajul ochilor cu farduri sidefate, mai ales daca acestea sunt deschise la culoare. Sideful creeaza impresia de marire, asa ca e indicat sa fie evitat.
  • Iluminatorul aplicat in coltul intern al ochilor, dar si sub sprancene, pentru un plus de luminozitate. Acest truc de make-up nu este potrivit pentru femeile cu ochii mari, intrucat nu este avantajos.


Daca nu stii cum sa te machiezi pentru a iti pune in valoare trasaturile, nu ar strica sa mergi la un curs de automachiaj. In timpul unui astfel de curs, un make-up artist profesionist iti va analiza trasaturile fetei si iti va oferi ponturi cu privire la ce te avantajeaza si ce nu. Totodata, el iti va arata si tehnicile de make-up pe care ar trebui sa le folosesti, dar si cele mai potrivite produse pentru tine.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0