Cum îți îngrijești pielea primăvara cu produse organice

Dacă primăvara faci o ordine temeinică prin casă și o reevaluare a garderobei, e important să schimbi și regimul de îngrijire a pielii la ieșirea din sezonul rece.

Vremea rece și aerul uscat al iernii fac ca pielea să se irite cu ușurință, să se înroșească și să se usuce, iar persoanele care se confruntă cu eczemele, cu acneea sau cu psoriazisul constată o înrăutățire a simptomelor. 

Pentru că primăvara este un moment al renașterii și al îmbunătățirii, inclusiv în ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii, iată câteva recomandări pentru o piele revigorată și catifelată.

Exfoliază-ți tenul cu produse organice

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

O dată - de două ori pe săptămână folosește un exfoliant natural blând pentru pielea feței, prin care să îndepărtezi celulele moarte și să pregătești tenul pentru machiaj.

-    Exfoliant cu azuki: Azuki, fasolea roșie japoneză, este un ingredient excelent când vine vorba de exfoliere. Folosită de japoneze încă din secolul al VIII-lea, această pudră bogată în enzime și antioxidanți curăță delicat și elimină impuritățile, desfundând porii și lăsând pielea catifelată.
-    Pudră de curățare cu takesumi: Takesumi este un cărbune de bambus care scoate toxinele din piele, lăsând-o purificată și netedă.
-    Exfoliant cu uleiuri organice și semințe de in: Exfolierea se poate face și cu un amestec de uleiuri organice (de exemplu, uleiul de prune conține acizi grași Omega-3, vitamina A și vitamina E, care hidratează pielea uscată) și semințe de in râșnite, bogate în vitamina E, potasiu și magneziu, care oferă pielii strălucire și luminozitate. 

Folosește o mască purificatoare

Măștile pentru ten purifică pielea, o hrănesc și o revigorează. Poți folosi măști organice din comerț sau le poți prepara la tine acasă din ingrediente naturale. Aplică-le o dată - de două ori pe săptămână pentru a observa efectele pozitive.

Mască pentru față cu ceai verde. Ceaiul verde combate îmbătrânirea prematură a pielii, tratează acneea, reduce roșeața și inflamația, datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare. De asemenea, ceaiul verde are vitamine care mențin nivelul de colagen al pielii, îmbunătățindu-i fermitatea. Pentru a prepara o mască, ai nevoie de o linguriță de frunze de ceai verde care au fost infuzate, pe care le amesteci cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de miere și, dacă pasta rezultată este prea groasă, cu puțină apă. Masca se aplică pe fața curată și se lasă 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță.

Mască din bumbac pentru față. Este potrivită pentru a fi aplicată peste un produs pe care îl folosești pentru îngrijire. De exemplu, poți pune pe fața interioară a măștii, cea care se lipește pe ten, un ulei hrănitor, al cărui efect va fi accentuat de masca de bumbac.

Pregătește-ți o baie cu tărâțe de orez

Dacă pe timpul iernii ai evitat băile și te-ai rezumat la dușuri scurte, odată cu venirea primăverii e recomandată o baie pe săptămână, în urma căreia pielea ta să aibă de câștigat. Pentru a obține o piele hidratată și catifelată, pune în apa de baie un săculeț cu tărâțe de orez și uleiuri de plante (mentă, fenicul, camellia etc.). Tărâțele conțin acid oleic, vitamine, minerale și antioxidanți care pătrund ușor în piele și o hrănesc. Uleiul de mentă combate iritațiile, uleiul de fenicul este antiinflamator și tonifiant, iar uleiul de camellia are efect anti-aging.

Nu uita de crema cu protecție solară

Unul dintre dușmanii cei mai aprigi ai pielii, atât în ceea ce privește sănătatea, cât și aspectul exterior este soarele. Dacă iarna nu ai folosit o cremă de față cu factor de protecție solară (FPS), odată cu venirea primăverii e indicat să apelezi la această metodă de îngrijire. Pe lângă faptul că te ferește de cancerul de piele, crema cu SPF (20, 30 sau 50) întârzie apariția ridurilor. Caută o cremă care să nu fie extrem de grasă și să nu-ți lase urme albe pe față și pe gât.

Nu-ți încărca fața cu produse de machiaj

E bine ca detoxoficarea de primăvară e pielii să curpindă și o renunțare la o parte dintre produsele de machiaj folosite pe timpul iernii. În loc de fondul de ten, de exemplu, care tinde să încarce porii în zilele mai calde, apelează la ceva mai ușor, cum ar fi o cremă de față colorantă. Sau, dacă nu ai de mers la un eveniment deosebit, nu mai folosi deloc produse de acest gen când ieși din casă, ci numai o cremă cu SPF - și lasă pielea să respire!

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Bibliografie:
Everyday Health - 6 Ways to Spring Clean Your Skin Care Routine 
https://www.everydayhealth.com/psoriasis/living-with/spring-clean-your-skin-care-routine/
Healthline - 5 Benefits of a Green Tea Face Mask and How to Make One
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/green-tea-face-mask
Sora News 24 - Tips from Japan to make youur skin extra beautiful
https://soranews24.com/2014/12/20/tips-from-japan-to-make-your-skin-extra-beautiful-it-begins-with-a-bath-and/ 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0