Ce secrete au hairstylistii vedetelor? Expertul DOC ne dezvaluie 6 dintre ele

V-ati intrebat vreodata ce vede un stilist? Cum se raporteaza la dorinta clientei de a pastra sau ba culoarea, de a corecta o imperfectiune sau - din contra - de a crea o imperfectiune prin tehnica de tuns, de a ajunge la cea mai buna structura posibila, cu o forma frumoasa?

Astazi va voi spune cateva dintre secretele din spatele foarfecelor deschise.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

1. De exemplu: cum ajungem sa identificam cu adevarat culoarea potrivita clientei noastre? Ne folosim de baza existenta. O analizam si pornim spre ceva mai evident pentru ca ochiul este obisnuit cu nuantele. Astazi, naturalul ni se pare tern uneori si de aceea avem nevoie sa il subliniem...dar discret. Stiu unii stilisti de renume care adauga o picatura de ulei de masline atunci cand vopsesc pentru a proteja scalpul. Desigur, protectia se poate face si prin produse profesionale :) nu doar recurgand la secretele naturii. 

2. Vopsim sau nu pana la radacina? Ma lovesc adeseori de aceasta intrebare. Adevarul este ca tehnica cea mai eficienta de vopsire este cea cu pensula, pe par. De ce? Pentru ca va sublinia efectele tunsorii si va crea relief, va conferi densitate si structura.

3. Coafatul, intinsul, periatul - nu deterioareaza parul! Manechinele sunt coafate si de zece ori pe zi si au un par superb. Eu sunt pentru periajul cu perie pneumatica buna, de la radacina pana la varf.

4. Pemanentul - se abordeaza de la caz la caz dar este folosit foarte rar in zilele noastre.

5. Fixativul - da, poate fi folosit. Un secret: prinde mai greu pe parul foarte curat. Folosit pe parul spalat de o zi defineste mai bine suvitele, nu mai are efectul de casca iar mai tarziu putem peria.

6. Erorile de evitat: tunsorile prea scurte atunci cand parul este des - sau, dimpotriva, plete prea lungi atunci cand parul este foarte rar. Coafurile stridente, batatoare la ochi. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Contacteaza Expertul DOC! Trimite aici o intrebare pentru Florin Noje.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0