Dr. Ionuț Fronea

Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, obținând în anul 2006 specializarea în Farmacologie Clinică.

Începând din 2003 Dr. Fronea a îndeplinit, pe rând, funcțiile de medic evaluator în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului din România (2003-2006), apoi consilier medical în departamentul de Oncologie al reprezentanței din România a companiei farmaceutice elvețiene Novartis (2006 – 2009), din 2009 și în prezent fiind Consultant Științific pentru Activități de Reglementare și Medicale.

Alegerea sa pentru farmacologie clinică a fost influențată de vastitatea acestei ramuri medicale care  înglobează analiza critică a literaturii științifice de specialitate, aplicarea în practica medicală a cunoștințelor acumulate despre medicamente, desfășurarea activităților de cercetare clinică și fundamentală care stau la baza procesului de dezvoltare a terapiilor medicamentoase, rezultatele integrate ale acestor activități constituind baza pe care se elaborează politicile de sănătate aplicate utilizării medicamentelor în cadrul practicii medicale curente.

Articole expert

Medicină alternativă

Extracte naturale cu beneficii pentru memorie și concentrare

Vrei să îți sporești puterea de concentrare și să îți îmbunătățești...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Varianta Miu a SARS-CoV-2: întrebări și răspunsuri

Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Heterogenitatea genomică afectează răspunsul la ora de vară

Atunci când indivizii suferă o schimbare bruscă externă (de exemplu,...

Citeşte mai mult
Coronavirus

Doza trei de vaccin: recomandată sau nu?

Oficialii EMA (European Medicines Agency) au comunicat recent că se evaluează...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Oxford a început testarea unui vaccin intranazal anticoronavirus

Vaccinurile reduc considerabil numărul de spitalizări și decese COVID-19....

Citeşte mai mult
Coronavirus

COVID-19, factor de risc pentru atac de cord și AVC

Potrivit unui studiu suedez, boala COVID-19 este un factor de risc independent...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.