#sfatulDOC Episodul 9 - Cum să ai grijă de articulațiile tale la orice vârstă

In episodul 9 am vorbit cu Dr. Sorina Mustatea, Medic Primar Reumatologie si Expert DOC, despre cum ne putem mentine sanatatea articulatiilor indiferent de varsta pe care o avem.

Miscarea zilnica este fundamentala pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, iar articulatiile beneficiaza imens de pe urma plimbarilor in aer liber, a faptului ca folosesti scarile in loc de lift sau ca mergi la sala ori faci exercitii fizice la tine acasa. Corpul uman este facut pentru miscare, sedentarismul fiind unul dintre cei mai mari dusmani ai unui stil de viata sanatos.

In primii ani de viata, si mai tarziu in adolescenta, miscarea trebuie sa vizeze dezvoltarea armonioasa a corpului, o pozitie corecta a spatelui, si dezvoltarea unei musculaturi pregatita pentru a sustine greutatea corpului. La adulti, sportul favorizeaza sanatatea intregului organism, de la sistemul osos si muscular, pana la prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a depresiei. La fel de important, sportul este util pentru mentinerea unei greutati corporale normale si prevenirea obezitatii. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

O problema ce poate surveni de-a lungul vietii, in timpul sportului si nu numai, este durerea articulara favorizata fie de anumite afectiuni, fie de suprasolicitari. Pe masura ce inaintam in varsta, cartilajul articular incepe sa se erodeze si astfel articulatiile slabesc si se uzeaza, cu atat mai mult cu cat au fost supuse unor traumatisme sau accidente la locul de munca.

Indiferent de varsta, trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii articulatiilor, prin incalzirea corecta inainte de efort, prin mers pe jos regulat, o alimentatie sanatoasa si suplimente cu rol antiinflamator.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0