Salata Verrochio – amestec delicios, crocant si aromat
Salata Verrochio – amestec delicios, crocant si aromat
Salata Verrochio – amestec delicios, crocant si aromat
Din legume si fructe crude sau preparate, in combinatii simple sau elaborate, fiecare dintre noi consumam aproape zilnic salate de tot felul. O salata poate constitui oricand o masa echilibrata, satioasa si plina de nutrienti.
Frumusetea acestui preparat consta si in faptul ca poti sa dai frau liber creativitatii si sa faci amestecuri extraordinare al caror gust poate fi imbogatit cu sosuri care mai de care mai interesante, facute din tot felul de mirodenii si ierburi aromate. De aceea, va propunem azi sa incercati Salata Verrocchio.
Un amestec delicat din tagliatele de morcovi cu dovlecei proaspeti si crocanti, in care adaugam andive, sfecla rosie, telina si alune de padure rumenite.
Potrivim totul la gust cu anason si cardamom verde. La final asortam cu un aromat sos Chimichurri si servim cu vlastari de praz sau de creson. Reteta nu este complicata si poate fi facuta cu putina rabdare de oricine. Haideti sa vedem despre ce este vorba:
Ingrediente pentru 1 portie:
• 40 g morcov
• 80 g dovlecel
• 30 g andive
• 40 g sfecla rosie fiarta
• 20 g telina radacina
• 1 legatura patrunjel sau busuioc verde
• cate 1 varf de cutit de scortisoara, anason si cardamom verde
• sare si piper (dupa gust)
• 5 g vlastari de praz sau creson
• 20 g alune de padure rumenite si zdrobite
Mod de preparare:
Feliem atent tagliatele subtiri din morcov si dovlecel cu un cutit econom (este cel pe care il folosim sa indepartam coaja legumelor si fructelor). Rupem sau taiem in fasii frunzele de andiva si, impreuna cu sfecla rosie fiarta taiata felii subtiri si mici (julien) si telina in cubulete, le amestecam cu tagliatelele. Patrunjelul tocat sau busuiocul il incorporam la final in amestecul de legume.
Presaram praful de scortisoara, anason si cardamom verde, dupa care garnisim cu vlastari si alune rumenite. Se serveste cu sos Chimichurri sau cu orice alt sos doriti. Vlastarii se pot cumpara din orice hipermarket de la raionul cu fructe si legume proaspete, din vitrinele frigorifice deschise. Sper ca v-am convins ca nu este complicat de preparat si veti incerca si voi acasa.
Aceasta salata poate fi servita pe post de gustare, insa poate fi consumata si in compania unui fel principal pe baza de peste, pui sau vita.
Iata o reteta de cod la cuptor, cu lamaie si patrunjel, pe care il poti servi acompaniat de salata verrochio.
Reteta de cod cu lamaie si patrunjel
Ingrediente:
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 3 linguri de unt, topit
- ¼ cana de faina integrala
- ½ lingurita de sare
- ¼ lingurita de boia de ardei iute
- 2 lingurite de coaja de lamaie
- 4 fileuri de cod
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un bol, amesteca zeama de lamaie si untul topit. Intr-un alt bol, amesteca faina si toate condimentele. Inmoaie mai intai fileurile de peste in amestecul cu lamaie, apoi in cel de faina si condimente, asigurandu-te ca amestecurile acopera ambele parti. Scutura faina in exces si asaza fileurile de peste in tava, dupa ce ai pus hartie de copt.
Daca mai ramane sos de lamaie si unt, varsa-l peste peste. Introdu apoi tava la cuptor si lasa pestele 15 minute sau pana cand il poti patrunde usor cu furculita.
Amesteca patrunjelul cu coaja de lamaie si decoreaza bucatile de peste cu acest amestec, dupa ce scoti tava de la cuptor. Asaza fileurile de peste in farfurii si decoreaza-le, daca doresti, cu cateva frunze intregi de patrunjel, dar si cu o felie de lamaie. Serveste pestele cu salata verrochio prezentata anterior.
Pofta buna!