Retete de prajituri sanatoase cu capsune si cirese

A venit sezonul capsunelor si cireselor asa ca trebuie sa profiti si sa pregatesti deserturi sanatoase, pe baza de fructe proaspete.

Poti prepara un chec cu capsune si seminte de chia daca iti doresti un desert consistent, ori poti prepara un cheesecake racoritor si usor de preparat, care nu necesita coacere.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Chec cu capsune si seminte de chia

Timp: 1 h 10 min

Ingrediente: 1 ¾ cana de faina integrala, 1 lingurita de praf de copt, ¾ lingurita de bicarbonat de sodiu, ¼ lingurita de sare, 3 banane pasate, 1 lingura de ulei de cocos topit, 1/3 cana de zahar de cocos, 2 lingurite de esenta de vanilie, 1 ou, ¼ iaurt grecesc, 2 linguri de lapte de migdale, 1 cana de capsune tocate marunt, ½ cana de fulgi de cocos + 3 linguri pentru topping, 2 linguri de seminte de chia, 2-4 capsune taiate felii, pentru topping.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera tava de chec cu hartie de copt.

Intr-un bol mare amesteca faina integrala cu praful de copt, cu bicarbonatul de sodiu si cu praful de sare. Intr-un alt bol, amesteca bananele pasate cu zaharul de cocos, cu oul, cu uleiul de cocos, cu iaurtul si cu laptele de migdale. Incorporeaza apoi amestecul de ingrediente uscate in cel de-al doilea bol, apoi completeaza cu capsunele, fulgii de cocos si semintele de chia. Pune compozitia in forma de chec si introdu tava la cuptor, unde o vei coace in jur de 50-65 de minute. Verifica daca este copt bine cu ajutorul unei scobitori. Imediat ce il scoti, decoreaza-l cu feliile de capsune si cu cele 3 linguri de fulgi de cocos. Scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca.

 

 

Cheesecake cu cirese, care nu necesita coacere

Timp: 3 h 40 min

Ingrediente pentru 12 portii: 4 cani de cirese proaspete, injumatatite, ¾ cana de zahar brun, ¼ cana de apa + 4 lingurite de apa, 2 linguri de amidon de porumb, 200 g de crackersi din comert, ½ cana de alune maruntite, 1/3 cana de ulei de canola, 500 g de crema de branza light, 2 cani de iaurt grecesc, 6 linguri de zahar pudra si 1 lingurita de esenta de vanilie.

Amesteca ciresele cu ½ cana de zahar si ¼ cana de apa intr-o tigaie si fierbe-le pana cand incep sa clocoteasca. Adauga apoi amidonul de porumb si cele 4 linguri de apa, lasa focul mic si amesteca incontinuu pret de inca 1 minut, apoi ia tigaia de pe foc.

Foloseste blenderul pentru a marunti crakersii din comert. Adauga in blender si alunele apoi pune amestecul maruntit obtinut intr-un bol, iar apoi adauga peste si ¼ cana de zahar, dar si uleiul de canola.

Asaza aluatul obtinut intr-o tava rotunda, presand bine cu degetele.

Intr-un alt bol, bate crema de branza cu iaurtul, zaharul pudra si esenta de vanilie, folosind mixerul. Pune acest amestec in tava, peste blat si adauga la final si amestecul de cirese preparat la inceput. Baga tava la frigider si las-o sa se raceasca minimum 3 ore.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Serveste tarta rece, imediat ce o scoti din frigider.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0