Pastila de sport – exercițiu pilates cu greutăți

Ca în fiecare marți, Luminița ne mai prezintă un exercițiu de pilates.

Iată cum se execută!

POZIȚIA DE START: Întins pe spate, ridicați pe rând picioarele la 90° (simțiți coccisul așezat pe saltea). Ridicați brațele deasupra umerilor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

EXECUȚIE: INSPIR în această poziție. EXPIR și ridic capul și umerii de pe saltea simultan cu coborârea brațelor până la nivelul bazinului și a unui picior. INSPIR și revin în poziția de start. Pe următorul expir, cobor celălalt picior. Reluați de 10-12 ori mișcarea. La final, țineți genunchii strânși la piept și relaxați-vă mușchii abdomenului și ai spatelui.

MUȘCHI IMPLICAȚI: deltoid, biceps brachial, triceps brachial, drept abdominal, oblic intern și extern, piramidal, trapez, splenius al capului, sternocleidomastoidian.

DSC_0941

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

RECOMANDARE: Foarte important este poziția coloanei la nivelul vertebrelor lombare. Încercați să țineți această zonă în contact cu salteaua. Puteți folosi greutăți pentru brațe sau/și picioare. Dacă mobilitatea nu vă permite întinderea picioarelor, puteți să le țineți ușor îndoite din articulația genunchiului. Valabil și întinderea unui singur picior, în timp ce celălalt stă așezat cu talpa pe saltea.  

DSC_0944  

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0