Exercitiul zilei cu Expertul DOC Florin Cujba

Dintre toate exercitiile de la sol, ramat din pozitia de flotare mi se pare cel mai complex, deoarece implica mai multe grupe musculare si mai multe tipuri de contractie musculara.

Ce inseamna acest lucru? Implicam musculatura abdominala, musculatura spatelui, a coapselor si a lombarilor si avem contractii izometrice (muschiul nu isi modifica forma, insa are tensiune) dar si contractii izotonice (muschiul isi modifica forma). De aceea consider acest exercitiu ca fiind unul din cele mai eficiente si il recomand cu incredere.

Nivel de pregatire: Mediu

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata ce avem de facut:

Ia o pereche de gantere sau kettlebells.

Daca nu ai mai facut niciodata atunci incearca fara greutati.

Asaza-te in pozitia de flotare cu palmele departate la o distanta egala cu latimea umerilor. Palmele asezate perpendicular pe sol, abdomenul incordat. Incearca sa ridici cate o palma de pe sol si sa o duci pe langa trunchi ca si cum ai face ramat cu gantera si sa iti mentii pozitia corpului. Ridica mana pana ce cotul depaseste trunchiul, apoi lent intorci si pozitionezi palma in pozitia initiala.

Recomand sa de faca 3 serii a cate 10 repetari pe fiecare parte. Odata ce ai reusit sa faci 3 serii a cate 10 repetari, poti creste ori numarul de repetari ori greutatea.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Spor la miscare!

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0