Secretul fericirii din dieta vegetarienilor

Vegetarienii sunt mai fericiți decat cei care consumă carne, iar aceasta se datorează acizilor grași vegetali Omega-3! Așa că adaugă în alimentația ta mai multe nuci sau deserturi raw vegan cu nuci, seminte de in și dovleac și vei vedea cum „nivelul” de fericire crește!

Sursele de Omega-3

Până nu demult, se credea că Omega-3 din plante, ce se regăsește în nuci, în semințele de in și în uleiuri este mai puțin eficientă asupra stimulării creierului și asupra sănătății fizice decât EPA și DHA, deoarece este mai greu pentru organismul nostru să transforme aceste surse vegetale în aminoacizi utilizabili.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Insa un studiu publicat recent în Nutrition Journal, realizat pe un eșantion de 60 de vegetarieni și 78 de persoane care consumă carne, arată contrariul. Cercetătorii au descoperit că vegetarienii au raportat diete reduse semnificativ în EPA și DHA, acizi grași Omega-3 luați din consumul de peste și carne, despre care multe studii spuneau că se află în strânsă legătură cu starea de bine. Așa că se așteptau la o probabilitate mai mare de apariție a unor probleme precum depresia și anxietatea. În schimb, au obținut un rezultat opus.

 

Citeste si Pot dietele vegetariene sa previna bolile de inima?

 

Beneficiile pentru sănătatea psihică

Vegetarienii au avut un scor mai mic la testele de depresie și o stare de bine generală mai bună decât consumatorii de peste și carne participanți la studiu. Se pare că acest lucru se datorează faptului că vegetarienii includ în alimentația lor o mulțime de fructe, legume și alte alimente sănătoase precum uleiurile neprocesate (adică uleiuri presate la rece, care își păstrează nutrienții intacți) și nuci, care sunt foarte bogate în acid alfa-linolenic Omega-3 (ALA) vegetal.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Prin restricționarea consumului de carne și pește se îmbunătățește starea de spirit, cel puțin pe termen scurt, a individului. Așadar, alimentația vegetariană favorizează starea de bine, combătând totodată depresia și anxietatea.

Te întrebi cum să ai o alimentație „mai fericită”? :) Go nuts! Fructele cu coaja lemnoasă, în special nucile, sunt foarte bogate în ALA. Iar dintre toate nucile și semințele, cele de dovleac au unul dintre cele mai ridicat nivel de acizi grași Omega-3!

Acidul alfa linoleic are o serie de efecte benefice pentru organism așa că nu ar strica să ne străduim să introducem în dieta noastră alimente bogate în acest tip de Omega-3. Alte surse excelente de acid alfa linoleic sunt: drojdia, spanacul, broccoli și cartofii.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0