Abdomene la mingea Swiss

Menținerea unui perete abdominal antrenat este mult mai importantă decât a avea pătrățele. Musculatura trunchiului ce include și zona lombară, coapsele și fesierii împreună cu abdomenul, aduc un plus de echilibru și multe alte beneficii organismului. Opțiunile pentru a avea un abdomen antrenat includ exerciții precum crunch-ul sau planșa, dar și exerciții de Pilates sau Yoga.

Poate nu-ti dai seama, dar folosesti muschii abdominali pentru 80% din activitatile zilnice. Statul in picioare, ridicatul, rasucitul, caratul unei sacose cu cumparaturi implica musculatura abdominala. Statul la birou toata ziua angreneaza musculatura abdominala. Daca ai o activitate peste zi ce implica miscarea, un abdomen nepregatit te supune la riscul unor accidentari nedorite. Daca ai un job de birou durerile de coloana si accidentarile in aceasta zona sunt frecvente daca nu ai un abdomen antrenat. Iata 2 exercitii pe care le puteti introduce in rutina zilnica. Incepe prin a aseza laba picioarelor pe minge in timp ce corpul este intins paralel cu solul in pozitie de flotare. Incordeaza abdomenul, pastreaza trenul superior nemiscat si trage mingea catre piept folosind abdomenul inferior. Mentine o pozitie corecta a spatelui pe durata executiei si incearca sa eviti arcuirea acestuia. Mentine contractia pentru 2 secunde, ruleaza mingea catre pozitia initiala si repeta de 20 de ori. Daca pare usor creste numarul de repetari.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pozitoneaza picioarele pe mingea Swiss, corpul este intins paralel cu solul in pozitia de flotare. Incordeaza puternic abdomenul, apasa cu varfurile in minge, retrage abdomenul in timp ce ridici bazinul. Picioarele si spatele trebuie sa ramana incordate si sa formeze un V. Mentine contractia pentru 5 secunde, ruleaza catre pozitia initiala de flotare si repeta executia de 10 ori. Pentru a creste dificultatea mareste numarul de repetari.

Spor la miscare

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0