5 secrete pentru a avea un corp de “dansator” - partea 1

Invidiem deseori dansatorii pentru corpul tonifiat și energia debordantă. În cazul lor, totul se datorează în mare parte unei discipline urmate de-a lungul mai multor ani de muncă, însă putem „fura” și noi câteva dintre secretele lor.

Iată cele 5 secrete ale mele: 

1.      Am un regim alimentar echilibrat 
2.      Fac antrenamente cardiovasculare 
3.      Antrenez trunchiul foarte des 
4.      Fac stretching pentru a tonifia musculatura și pentru a o elasticiza 
5.      Săptămânal rămân credincios programului de antrenament prin consistență și implicare maximă 

Iată și detalii pentru tine: 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Regim alimentar 

-     Jurnal alimentar. Dansatorii au un regim alimentar foarte strict, dar echilibrat deoarece ei doresc să arate bine în costume. Deci pentru asta trebuie să înveți mai întâi cum să-ți schimbi obiceiurile alimentare, să reduce din centimetrii din talie și să ai mai multă energie. Jurnalele alimentare sunt instrumente extraordinare ce te ajută să vezi dacă ceea ce consumi este corespunzător și în concordanță cu scopul tău, Acela de a avea un corp de Dansator!
  
-     Echilibrul vine consumând mese la 3-4 ore distanță sau 4-5 mese mici pe zi. Dansatorii fac asta pentru a rămâne energizati pe toată durata unei zile. Când spun asta clienților mei, prima reactie este “nu am timp pentru așa ceva!”.

Secretul este următorul: plănuiește înainte, cumpără și prepară mesele în weekend-ul premergător săptămânii. Pentru mine, duminica este cea mai potrivită zi. Fiecare masă conține proteină (carne slabă, ouă, pește), carbohidrați buni (legume foarte multe) și ceva grăsimi sănătoase (ulei de măsline, caju, migdale, avocado). Ai grijă să minimalizezi carbohidrații care au un indice glicemic crescut deoarece acesta te poate priva de energie pe termen lung 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

-     Controlul porțiilor. Dansatorii fac asta pentru a avea un abdomen plat. Poți consuma cele mai sănătoase produse dar dacă mănânci mult corpul tău va lua în proporții. Caloriile sunt calorii indiferent de natura acestora. Iată 2 repere ce indică că porțiile sunt prea mari: 
  
 a.      Te simți plin după o masă-nu te simți energizat 
 b.      Simți că vrei să dormi 

 

Consumă alimente curate

Cumpărăturile trebuie făcute din afara supermarketurilor. La piață găsești legume, fructe, carne de la sursă, cereale integrale, nuci, caju și altele. Citește eticheta și dacă nu reușești să înțelegi, cu siguranță acel produs nu este pentru tine. Evită zahărul, făina albă, sosurile, iaurt cu mix de zahăr, sucuri, cereale ambalate, chipsuri etc. A păstra alimentația curată, sănătoasă și echilibrată va reduce nevoia de dulce, vei avea mai multă energie și te va ajuta să devii mai suplu.  
  
 Ne vedem data viitoare cu secretele 2 și 3! 
  
 Spor la mișcare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0