DOC Channel: 5 diferențe între tipurile de diabet 1 și 2

Bine te-am găsit la un nou episod din #PastilaDeSanatate, în care am abordat tema principalelor diferențe între diabetul de tip 1 și 2. 

Diabetul este o afecțiune caracterizată de un nivel prea mare al zahărului în sânge și se împarte în două mari categorii: diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Între acestea, există diferențe fundamentale, atât la nivel de simptome și diagnosticare, cât și la nivel de prevenție și tratament. 

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Diabetul de tip 1 apare de obicei în copilărie și este o boală autoimună în care sistemul imunitar țintește în mod greșit celulele care produc insulină. În schimb, diabetul de tip 2 se manifestă mai degrabă la persoanele de peste 30 de ani, iar diferența constă în faptul că organismul nu mai are capacitatea de a răspunde la insulină. 

Dacă excesul supraponderal este specific diabetului de tip 2, în diabetul de tip 1 greutatea corpului este cât de cât normală.

În ceea ce privește tratamentul, persoanele care au diabet 1 sunt dependente de insulină, pe când cele care au diabet 2 trebuie să ia anumite medicamente. 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0