DOC Channel: 5 complicații apărute în urma diabetului

Atunci când ne gândim la diabet, ne gândim imediat la dulciuri, zahăr și rolul lor în ținerea sub control a acestei afecțiuni. Dar lucrurile nu se rezumă numai la cantitatea de dulciuri pe care o consumăm sau la care renunțăm. 

 

Există riscuri la care pacienții cu diabet se supun, dar și complicații pe care ar fi important să le cunoască. Printre cele mai importante riscuri declanșate de nivelurile ridicate de zahăr din sânge se numără hipertensiunea, infarctul și chiar accidentul vascular cerebral. 

NEWSLETTER DEDICAT DOC

De asemenea, trebuie să știm și că cele mai frecvente complicații ale diabetului pot afecta atât rinichii, cât și nervii sau vederea. De asemenea, acestea se pot extinde chiar și asupra pielii, sub forma unor leziuni. 

Diabetul poate lăsa urme asupra întregului organism, atât vizibile, cât și mai puțin observabile cu ochiul liber, dar care cu siguranță se resimt în interior. De aceea, e important  pentru a descoperi dacă ești susceptibil de a te confrunta cu unele dintre aceste riscuri sau complicații. 

 

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0