Despre BI 685509

Despre medicamentul studiat in studiul VITALISScE

In cadrul studiului VITALISScE, cercetatorii vor evalua siguranta si eficacitatea unui medicament investigat pentru a vedea daca ar putea oferi un tratament de fond pentru scleroza sistemic / sclerodermie, asigurand pacientilor si personalului ingrijitor un control mai mare asupra evolutiei bolii.

In prezent, nu exista terapii care sa abordeze eficient patofiziologia declansatoare a acestei boli. Medicamentul investigat vizeaza fibroza declansatoare si vasculopatia care provoaca scleroza sistemica cutanata difuza (dcSSc) timpurie progresiva si este comparat cu placebo, pe langa terapia locala de ingrijire standard (SOC).

Medicamentul studiat este o mica molecula care actioneaza ca activator sGC independent de monoxid de azot (NO), ceea ce creste productia de guanozina monofosfat ciclic (cGMP). Nivelurile ridicate de cGMP au fost asociate cu relaxarea vasculara, functie endoteliala corespunzatoare in patul vascular si efecte anti-fibrozice, anti-proliferare si anti-inflamatoare care ar putea viza si incetini evolutia bolii.

In calitate de participant la studiu, ati putea lua in continuare medicamentul investigat pentru durata studiului, daca acest lucru este aprobat de echipa studiului si de medicul dvs. Rezultatele acestui studiu de cercetare vor oferi mai multe informatii despre medicamentul investigat si despre posibilitatea ca acesta sa fie folosit in viitor in tratamentul sclerozei sistemice / sclerodermiei.