Cum folosesti mascara pentru efect de gene mai lungi si mai dese?

Multe femei se plang ca au genele prea subtiri, rare sau de culoare deschisa, aparent invizibile. Toate isi doresc sa gaseasca solutii ca acestea sa para mai lungi, curbate si cu volum, fara a fi nevoite sa apeleze la extensii sau gene false. 

cum-folosesti-mascara-pentru-efect-de-gene-mai-lungi-si-mai-dese

Analizand importanta efectului de mascara asupra unui machiaj, as putea spune ca orice make-up arata incomplet fara gene definite. Cu alte cuvinte, efectul de mascara completeaza machiajul ochilor. Privind din alta perspectiva, este unul dintre produsele de makeup cu ajutorul caruia obtii o definire completa a unei trasaturi fara sa ai nevoie de un kit minim. De exemplu, pentru farduri, ai nevoie de mai multe nuante diferite ca intensitate si pensule pentru aplicare; pentru rujul de buze ai nevoie de contur de buze pentru trasare, pensula pentru difuzarea conturului si apoi pentru aplicarea rujului si rujul in sine etc.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata cum trebuie aplicata mascara pentru a crea efectul dorit, fara prea multe batai de cap:

Odata terminat machiajul ochilor, si aici se subintelege si trasarea conturului sau a tusului, se aplica mascara dupa ce genele au fost ondulate (etapa optionala). Respectand ordinea etapelor, construiti volum pentru gene, dar mentineti si efectul de ondulare.

1. Ai nevoie de un ondulator de gene pe care sa il folosesti cand acestea sunt curate, fara urme de mascara. Altfel, risti sa le rupi foarte usor. Strange ondulatorul dupa ce l-ai plasat la baza genelor, cu grija sa nu ciupesti pleoapele. Poti face acest gest de mai multe ori, pana cand ti se par suficient de curbate.

2. Aplica mascara preferata cu grija sa indepartezi inainte excesul de produs de pe perie, pentru a nu incarca genele. Incepe de la baza acestora, cu o miscare rapida in zig-zag. Perieaza apoi genele si pe lungime, pana cand treci de varfuri.

3. Aplica un nou strat de mascara si chiar si al treilea, daca inca nu esti multumita de efect. Nu supraincarca, insa, genele, aplicand o cantitate foarte mare de produs. 

4. Piaptana genele cu peria pentru a le separa, cu miscari delicate, incepand de la mijlocul genelor, indepartand astfel produsul acumulat in exces pe gene. Daca vrei sa obtii gene si mai pline de volum, atunci poti crea un efect de profunzime la baza genelor prin marcarea conjunctivei superioare cu ajutorul unui liner cremos waterproof in aceeasi nuanta cu cea de mascara.

5. La final, periaza genele din coltul extern, folosind peria perpendicular. Privirea va capata accente dramatice. Pentru genele inferioare, ai nevoie de o pensula plata si dreapta cu ajutorul careia sa aplici mascara doar pe radacina lor.

Toate aceste miscari incercati sa le faceti prin introducerea delicata a periei in tubul de mascara, pentru a evita intrarea aerului ce va usca mult mai repede textura, fata de termenul de valabilitate marcat pe ambaj.

Daca ai gene blonde, mascara ideala e maro sau neagra. Pentru un efect de gene false, foloseste si creion dermatograf sau eyeliner la baza pleoapelor, in aceeasi nuanta cu mascara. Daca esti talentata la desen, poti obtine efect de ochi de felina. Daca nu, o linie subtire va fi suficienta pentru a parea ca genele sunt mai lungi decat in realitate.

Genele bine definite vor completa orice machiaj, fie el de zi sau de seara. Pentru o privire si mai patrunzatoare si un efect wow, poti apela la genele false, mai ales daca vorbim despre machiajul de seara. 

Pe timp de vara, daca mergi la piscina, ori in zilele ploioase, e indicat sa folosesti o mascara rezistenta la apa. Astfel, te asiguri ca machiajul va arata impecabil de dimineata, din momentul in care il aplici, si pana te demachiezi, seara. 

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0