Suplimente si remedii naturale pentru gestionarea valorilor crescute ale colesterolului

L-am avut alaturi pe Dr. Ionut Fronea, expert DOC, cu care am discutat despre valorile crescute ale colesterolului si despre ce masuri putem adopta pentru a le scadea, cu ajutorul remediilor si ingredientelor naturale.

Colesterolul este o componenta importanta a organismului, fara de care nu am avea membrane celulare integre, nu s-ar sintetiza bila, nu am avea hormoni importanti. Insa de beneficiile colesterolului ne bucuram in momentul in care valorile acestuia sunt optime, normale.

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Cand valorile colesterolului incep sa creasca, apar si efectele negative, asa ca este extrem de important sa tinem colesterolul sub control. Important este sa cunoastem si diferentele intre LDL-colesterol (numit colesterol "rau") si HDL-colesterol (numit colesterol "bun"), spune expertul DOC, Dr. Ionut Fronea. Cand colesterolul rau este prezent in cantitati mari in sange, el incepe sa se depuna in vasele de sange.

Din acest motiv, este esential sa avem solutii care sa gestioneze valorile mari ale LDL-colesterolului. Exista cateva modalitati care ne ajuta in acest sens, iar pe piata exista si solutii naturale, cum ar fi drojdia de orez rosu. Ea are o influenta directa asupra cantitatii de colesterol. Efectele acestei drojii sunt cunoscute de oamenii de stiinta, mai ales prin actiunea monacolinei K, pe care s-au efectuat numeroase studii.

Chiar si medicii recunosc potentialul introducerii drojdiei de orez rosu ca adjuvant in managementul dislipidemiilor. Bineinteles, conteaza si forma in care monacolina K este disponibila in produsul utilizat pentru scaderea colesterolului, spune Dr. Ionut Fronea, asa ca este esential sa stim ce forma este de mai mare ajutor.

Un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular au si astaxantina pura si hidroxitirozolul, care se gasesc in anumite suplimente alimentare. Si vitamina E este un aliat care protejeaza membranele celulare si care are beneficii multiple pentru sanatatea noastra.

Afla mai multe despre cum poti tine sub control valorile colesterolului in Comunitatea DOC Colesterol-Dislipidemie.

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1