Am știut că am un istoric de boli de inimă în familie

Am știut că am un istoric de boli de inimă în familie. Bunicul maternal a suferit un infarct la 50 de ani și a murit din cauza altuia la 65. Mama a făcut o angioplastie la 51 de ani. Eu, la 43 de ani, am descoperit că am hipercolesterolemie familială, o tulburare genetică ce are ca rezultat o acumulare periculoasă de colesterol rău LDL. Acum, iau tratament și urmez o dietă strictă pentru a mă proteja împotriva bolilor de inimă.

Sorin, 43 de ani, Baia Mare

Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.