Vreti sa participati la studiu?

VITALISScE cerceteaza un medicament de investigatie numit BI 685509 ca potential tratament pentru persoanele care sufera de scleroza sistemica cu afectare difuza cutanata

De ce?

In prezent, nu exista inca un tratament care sa vindece scleroza sistemica, iar tratamentele existente se concentreaza asupra gestionarii simptomelor individuale, pe masura ce se acestea apar. In acest moment nu exista terapii care sa se concentreze asupra cauzelor de fond ale bolii.

In cadrul studiului VITALISScE cercetam siguranta si eficienta unui medicament de investigatie numit BI 685509. Este vorba despre o molecula care potenteaza mecanismul natural al corpului uman de relaxare a vaselor de sange. Noi credem ca aceasta ar putea facilita incetinirea efectelor pe care le provoaca sclerodermia.

Ce?

Persoanele care participa la studiu vor trebui sa faca cel putin 14 vizite (si pana la cel mult 20) la clinica in care se desfasoara studiul. Etapa principala a studiului dureaza aproximativ un an, dar participantii au optiunea de a continua sa primeasca medicamentul de investigatie pana la saisprezece luni după incheierea acestei perioade. Nu toti cei care participa la studiul VITALISScE vor primi BI 685509 - unii participanti vor primi un placebo care arata la fel, dar care nu contine ingrediente active.

Vreti sa participati la studiu?

Pentru a fi eligibili pentru studiul VITALISScE, trebuie:

  • sa aveti minimum 18 ani impliniti
  • sa fi fost diagnosticat(a) initial cu scleroza sistemica cutanata difuza in ultimii 5 ani
  • va confruntati cu o agravare a problemelor cutanate sau ingrosarea pielii ori daca afectiunea s-a raspandit si catre alte noi zone ale corpului dumneavoastra

Exista si alte cerinte pentru participarea la acest studiu.

Beneficii?

Nu va putem promite ca veti avea beneficii directe din participarea la studiul VITALISScE, dar participarea dumneavoastra ar putea ajuta pacientii in viitor. Participarea la studiul VITALISScE este gratuita si vi s-ar putea rambursa anumite cheltuieli care au legatura cu studiul (de exemplu, transport si mese).

Completati chestionarul daca vreti sa aflati mai multe despre acest studiu, respectiv daca ati putea fi eligibil(a) sa participati la studiu. Completarea acestui chestionar si a formularului de la finalul chestionarului nu va obliga sa participati la studiu. Toate informatiile pe care le veti furniza vor ramane confidentiale si nu vor fi folosite decat conform Termenilor si conditiilor.

Așteptați ...