Despre Studiul KANOA-3

Ce este studiul KANOA-3 - Un studiu de faza III, in regim deschis, cu un singur grup, pentru evaluarea sigurantei si tolerabilitatii injectiilor intraarticulare cu RTX-GRT7039 la subiecti cu durere moderata pana la severa asociata cu osteoartrita genunchiului

Studiul KANOA-3 isi propune sa afle daca un nou medicament de investigatie este sigur, bine tolerat si eficient pentru ameliorarea durerii, in cazul persoanelor care sufera de durere de genunchi moderata pana la severa din cauza osteoartritei.

 

Cine poate participa?

Echipa de studiu KANOA-3 cauta barbati si femei care:

- au varsta de 18 ani si peste

- au fost diagnosticati cu osteoartrita a genunchiului

- manifesta dureri de genunchi moderate pana la severe de cel putin 6 luni, la unul sau la ambii genunchi

- nu obtin o ameliorare suficienta a durerii folosind optiunile de tratament disponibile in prezent

Exista si alte cerinte pentru participarea la acest studiu. Echipa de studiu le va discuta cu dvs.

 

De ce sa participati?

Prin participarea la studiul KANOA-3, veti contribui la dezvoltarea unei noi optiuni inovatoare de tratament. Participantii care se califica si aleg sa se inroleze in studiul KANOA-3 vor primi gratis:

- medicamentul de investigatie

- evaluari medicale legate de studiu pe tot parcursul studiului

Poate fi disponibila rambursarea cheltuielilor legate de studiu, inclusiv a cheltuielilor de deplasare.

Cu toate acestea, participarea la un studiu de cercetare clinica nu inseamna neaparat ca afectiunea dumneavoastra se va ameliora.

 

La ce sa va asteptati

Daca sunteti eligibil(a) si doriti sa participati la studiu, vi se va cere mai intai sa cititi si sa semnati un document denumit „formular de consimtamant informat”. Acest document ofera informatii detaliate despre studiu si despre ceea ce se va intampla la vizitele de studiu. Acesta vi se va da de catre un membru al echipei de studiu.

Participarea include:

- vizita de selectie: 1

- vizitele de tratament: cel mult 10

- vizite de urmarire: cel mult 12 (cel mult 78 de saptamani)

Ati putea primi pana la 5 doze de medicament de investigatie in acelasi genunchi, administrate prin injectie in articulatia genunchiului. Veti continua sa luati medicamentele dvs. actuale pentru ameliorarea durerii. Sunt posibile injectii in ambii genunchi in cazul osteoartritei bilaterale a genunchiului.