Pachetul de analize

Prevenția salvează vieți!

Pachetul „The Gift of Health” a fost gândit special pentru a putea depista o gamă largă de afecțiuni potențiale (boli cardiace, hepatice, renale, tiroidiene, oncologice, metabolice, diabetul, anemia etc.), ceea ce îl face cadoul perfect de sărbători pentru toți cei dragi din viața ta!

Oferă în dar sănătate! Nu trebuie decât să completezi chestionarul gratuit, iar cuponul DOC pe care-l vei primi imediat după finalizarea chestionarului îți va da acces la

The Gift of Health” - un set de 19 analize de laborator + o consultație medicală de specialitate, toate la numai 490 de lei!*

*DOAR în baza cuponului DOC, pe care-l vei primi imediat după completarea chestionarului GRATUIT de mai jos.

CHESTIONAR GRATUIT

Ai nevoie de asistență în completarea chestionarului? Contactează Operatorii DOC-Affidea:

Următoarele analize sunt utile atât pentru femei, cât și pentru bărbați, cu excepția analizei CA 15-3, care se recomandă în cazul femeilor, și a PSA (Antigen specific prostatic), care se face în cazul bărbaților.

Hemoleucogramă completă

O hemoleucogramă completă este un test de sânge care măsoară mai multe părți și caracteristici diferite ale sângelui, cum ar fi:

  • Globulele roșii din sânge, care transportă oxigenul din plămâni către restul corpului;
  • Globulele albe din sânge, care luptă împotriva infecțiilor și a altor boli;
  • Trombocitele, care opresc sângerarea, contribuind la coagularea sângelui;
  • Hemoglobina, o proteină din globulele roșii din sânge care transportă oxigenul de la plămâni către restul corpului;
  • Hematocritul, o măsură a cât anume din sânge este format din globule roșii;
  • Volumul corpuscular mediu, o măsură a dimensiunii medii a globulelor roșii.

Glicemie a jeune

Când mănânci, carbohidrații din alimente sunt descompuși într-o formă utilizabilă de energie numită glucoză. Aceasta intră în sânge și un hormon numit insulină ajută la trecerea ei în celule. Glicemia a jeune înseamnă măsurarea nivelului glucozei plasmatice pe nemâncate - pacientul nu trebuie să bea și să mănânce nimic cu măcar 8 ore înainte de recoltare.

Creatinină serică

Creatinina este un produs rezidual al mușchilor ca parte a activității lor obișnuite, de zi cu zi. În mod normal, rinichii filtrează creatinina din sânge și o elimină din organism prin urină, dar, dacă există o afecțiune renală, creatinina se poate acumula în sânge. Dacă, atunci când se măsoară nivelul creatininei serice, acesta nu este unul normal, poate fi un semn de boală renală.

Acid uric seric

Această analiză măsoară cantitatea de acid uric din sânge sau din urină. Acidul uric este un deșeu rezultat din descompunerea substanțelor chimice numite purine, care se găsesc în celulele corpului, dar și în unele alimente (fructe de mare, sardine, fasole uscată, bere etc.). Când corpul produce prea mult acid uric sau nu-l elimină prin urină, apare guta.

Sodiu    

Acest test măsoară concentrația de sodiu din sânge. Dacă nivelul de sodiu este prea mare, poate fi vorba de deshidratare, o boală renală sau o tulburare a glandelor suprarenale, iar dacă nivelul este prea mic, poate indica faptul că pacientul a avut diaree sau vărsături, ori suferă de malnutriție, ciroză, boli renale, insuficiență cardiacă, anumite boli pulmonare sau anumite cancere.

Potasiu

Analiza potasiului măsoară cantitatea de potasiu din serul sangvin. Dacă pacientul are un nivel scăzut de potasiu, este posibil să existe o problemă cu inima, cum ar fi rtmul cardiac neregulat, iar dacă are niveluri ridicate de potasiu, activitatea mușchiului inimii poate fi redusă. Uneori, nivelul de potasiu poate fi prea mic din cauza alimentației deficitare.

Clor seric

Dacă medicul suspectează o problemă legată de sănătatea inimii sau a rinichilor poate indica un test de sânge pentru clorul seric. Nivelul clorului poate fi mai mic dacă pacientul s-a confruntat cu vărsături sau diaree, în timp ce diabetul poate provoca uneori creșterea nivelului de clor.

Colesterol seric total

Colesterolul este o grăsime produsă de ficat, importantă pentru buna funcționare a organismului, însă în limitele normale. Colesterolul ridicat nu vine de obicei cu semne de avertizare, de aceea este nevoie ca măsurarea colesterolului seric total să fie efectuată regulat, chiar și de persoanele care se simt sănătoase. E important de știut că un nivel prea mare al colesterolului poate duce la infarct sau la accident vascular cerebral.

HDL colesterol

Colesterolul HDL este numit și colesterolul bun, deoarece curăță vasele de sânge de colesterolul rău (LDL).

LDL colesterol

Colesterolul LDL este numit și colesterolul rău, deoarece se poate acumula pe pereții vaselor de sânge, ceea ce poate duce la ateroscleroză și evenimente cardiovasculare cu potențial fatal.

Trigliceride

Trigliceridele sunt grăsimi utilizate de organism pentru energie. Când ai un aport caloric prea mare, corpul transformă aceste calorii suplimentare în trigliceride și le depozitează în celulele adipoase pentru a le folosi mai târziu. Dacă acest aport caloric suplimentar este regulat, trigliceridele pot ajunge la un nivel prea ridicat. Analiza măsoară cantitatea de trigliceride din sânge. E bine de știut că trigliceridele mărite pot crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral. 

Sideremie

Sideremia este o analiză care măsoară cât de mult fier este în sânge. În general, medicul recomandă acest test de sânge dacă pacientul dă semne de lipsă de fier sau de prea mult fier, ori dacă e vorba de o anemie cauzată de o boală cronică.

Proteina C reactivă cantitativ

Un test de proteină C (CRP) reactivă măsoară nivelul acestei proteine în sânge. În mod normal, niveluri de proteină C reactivă în sânge sunt scăzute. Un nivel ridicat de CRP indică inflamație în organism. Un test CRP poate fi utilizat pentru a depista sau monitoriza inflamația în infecții bacteriene sau virale, în boala inflamatorie intestinală, în lupus, poliartrită reumatoidă, vasculită sau astm.

Electroforeza proteinelor serice

Electroforeza proteinelor serice este o metodă de a separa proteinele în funcție de sarcina, dimensiunea și forma lor netă. De exemplu, creșterea proteinelor alfa-1 globulină poate fi cauzată de o boală inflamatorie acută sau cronică ori de un cancer, în timp ce scăderea acestora poate indica un deficit de alfa-1 antitripsină. 

Magneziu seric

Această analiza măsoară cantitatea de magneziu din sânge. Deficiența de magneziu poate fi un semn de alcoolism, malnutriție, preeclampsie, diaree cronică, boli inflamatorii intestinale, diabet, în timp ce o cantitate prea mare de magneziu poate fi semn de boala Addison, boli renale, deshidratare, cetoacidoză diabetică.

Calciu seric

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale din organism. Acest test măsoară cantitatea de calciu din sânge: dacă este prea mult calciu în sânge, acesta poate fi un semn de hiperparatiroidism, tulburări osoase, prea multă vitamina D sau anumite tipuri de cancer, iar dacă este prea puțin ar putea fi semn de malnutriție, boli hepatice, hipoparatiroidism, pancreatită, boală renală.

TSH - Hormonul hipofizar tireostimulator bazal    

TSH este un hormon produs de glanda pituitară din creier, care îi transmite tiroidei să producă și să elibereze hormonii tiroidieni în sânge. Un test TSH arată dacă glanda tiroidă funcționează așa cum ar trebui, ori dacă e hiperactivă sau subactivă.

Examen complet urină (sumar+sediment)

Sumarul de urină se face pentru a depista sau a monitoriza diferite afecțiuni, cum ar fi diabetul, boli renale sau hepatice, infecții de tract urinar, lupus, insuficiență hepatică sau cancer.

CA 15-3 

Antigenul cancerului 15-3 (CA 15-3) este utilizat pentru a monitoriza răspunsul la tratament în cazul cancerului mamar, precum și pentru a depista reapariția bolii. Nivelurile de CA15-3 sunt mai mari decât în mod normal la majoritatea femeilor cu cancer de sân care s-a răspândit în alte părți ale corpului. Alte boli care cresc CA 15-3 sunt endometrioza, boala inflamatorie pelvină și boala hepatică.

PSA (Antigen specific prostatic)

Analiza PSA este un test de sânge care ajută la depistarea cancerului de prostată, deși nu detectează cu precizie toate cazurile. Un nivel prea mare al PSA poate să însemne nu neapărat cancer, ci și o prostată mărită, prostatită sau infecții ale tractului urinar.

Bibliografie:
Health Direct - Blood tests A-Z
https://www.healthdirect.gov.au/blood-tests-a-z    
NHLBI - Blood Tests
https://www.nhlbi.nih.gov/health/blood-tests