Ce sunt bolile cardiovasculare?

Bolile cardiovasculare sunt acea categorie de boli care îți pot afecta inima, creierul și vasele de sânge.

Printre cele mai des întâlnite boli de inimă se numără:

  • Angina pectorală - durere în piept ca urmare a faptului că inima nu primește suficient oxigen, un simptom comun al bolii coronariene;
  • Aritmia - orice modificare în ritmul normal al pulsului;
  • Insuficiența cardiacă cronică - inima nu poate pompa suficient sânge în corp;
  • Boala coronariană – o îngustare a arterelor care alimentează inima cu sânge;
  • Atac de cord - întrerupere în furnizarea sângelui către mușchiul inimii, ca urmare a unor artere blocate;
  • Hipertensiune (tensiune crescută a sângelui) - apare atunci când tensiunea sanguină este constant crescută peste limitele recomandate;
  • Accident vascular cerebral - deteriorarea celulelor nervoase din creier ca urmare a unei lipse de oxigen;
  • Boala vasculară periferică - îngustare a arterelor ce pleacă de la inimă, de obicei la nivelul picioarelor, al antebrațelor sau al palmelor.

Dacă suferi de o boală cardiovasculară, fiecare pas este fundamental - de la informare continuă, primită de la experți medicali și autoevaluare, la programări rapide și investigații de înaltă calitate, până la un diagnostic precis și tratamente moderne, DOC – AFFIDEA|Hiperdia îți sunt alături pas cu pas, într-un univers 360° dedicat performanței medicale.

 

Informarea în medicină este cheia către un diagnostic corect și un tratament performant, adaptat nevoilor tale. Misiunea DOC - AFFIDEA|HIPERDIA este de a oferi pacienților cele mai bune instrumente de informare, educare și autoevaluare pentru sănătate și stare de bine, prin intermediul articolelor medicale elaborate de experți în domeniul medical, susținute de servicii medicale integrate, totul printr-un singur click.

 

Trebuie să știi că simptomele unei boli cardiovasculare variază în funcție de tipul de boală de inimă și pot include: durere sau discomfort toracic, durere sau discomfort la nivelul gâtului, mandibulei, spatelui, umărului sau la nivelul brațelor, slăbiciune, greață, amețeli sau transpirații reci, dificultăți de respirație.

Deși bolile de inimă pot fi „tăcute”, este vital să reacționezi încă de la primele simptome și să te prezinți imediat la medic. Cei 33 de Experți din Universul DOC sunt alături de tine dacă ai nevoie de păreri avizate și recomandări pentru un stil de viață sănătos. Te ghidam, prin informații relevante și recomandări de produse premium dedicate sănătății inimii, oferite de experți în medicină.

 

Pentru diagnosticarea unei boli de inimă, medicul îți poate recomanda o serie de investigații, precum radiografia toracică, angiograma coronariană, electrocardiograma (ECG sau EKG) și testul de efort.

Scopul DOC - AFFIDEA|Hiperdia este de a te ghida de la primele simptome ale unei boli cardiovasculare și a te ajuta să previi complicațiile, prin informații relevante, oferite de experți în medicină și programări rapide în cele mai performante clinici, către un diagnostic exact, bazat pe cele mai avansate și precise consultații si investigații, realizate cu pasiune de echipe de medici cu înaltă experiență profesională.

 

Orice diagnostic poate părea înfricoșător, însă în cazul prevenirii agravării unei boli de inimă ai nevoie de informare adecvată și consiliere susținută știintific, dublată de certitudinea unui tratament performant, bazat pe tehnologie de înaltă clasă, astfel că echipele noastre de specialiști îți vor reda încrederea în reușită.

În clinicile AFFIDEA|Hiperdia promovăm dorința continuă de a progresa, prin idei noi și inovație, cautând mereu modalități mai bune de diagnostic si tratament. Depunem neîncetat eforturi pentru a descoperi noi tehnologii și soluții, în așa fel încât să oferim servicii medicale de cea mai bună calitate.

Universul DOC - AFFIDEA|Hiperdia îți oferă garanția unei experiențe complete, 24/7, pornind la informare și educare până la un tratament personalizat, adaptat nevoilor tale, pentru că facem din sănătatea inimii tale prioritatea noastră!

 

Ai fost diagnosticat cu o boală cardiovasculară? Află dacă te afli în categoria de risc pentru agravarea ei!

TESTEAZĂ-TE GRATUIT

Ai nevoie de asistență în completarea chestionarului? Contactează Operatorii DOC-Affidea:

40 37 330 3082 

 

 

Alege produse premium dedicate sănătății inimii!

Ești fumător, supraponderal, consumi alcool sau ai pe cineva în familie cu antecedente de boală cardiovasculară?

Atunci este posibil să fii la risc de a dezvolta o boală cardiovasculară!