Societatea Romana de Dermatologie recomanda Sun Meter, senzorul UVA/UVB care te ajuta sa te bucuri in mod inteligent de soare

Cu ocazia Euro Melanoma Day, Societatea Romana de Dermatologie  a prezentat produsul "Sun Meter", senzorul pentru masurarea expunerii zilnice la UVA si UVB care te ajuta sa te bucuri in mod inteligent de soare. Melanomul, una dintre cele mai agresive forme de cancer, dar si alte forme de cancer cutanat sau leziuni provocate de expunerea excesiva la soare pot fi prevenite si printr-o grija speciala fata de sanatatea pielii, prin evitarea expunerii necontrolate la soare, la ore de varf, cand radiatiile UV sunt extrem de agresive.

Sun Meter este un dispozitiv inteligent, foarte usor de folosit, care iti permite sa cunosti nivelul de radiatii ultraviolete la care ai fost expus in timpul unei zile. Produsul este disponibil in doua variante, plasture si bratara, rezistente la apa si transpiratie si trebuie purtate pe tot parcursul zilei. Culoarea acestora se modifica in functie de cantitatea radiatiilor acumulate, de la galben spre roz, semnaland momentul in care ar trebui sa aplici mai multa crema cu factor de protectie solara sau chiar sa renunti la expunere si sa te acoperi sau sa te retragi la umbra.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Dr. Alin Nicolescu, Secretarul General al Societatii Romane de Dermatologie, Medic Primar Dermato-Venerologie atrage atentia asupra pericolului pe care il prezinta melanomul, un cancer care se poate dezvolta in tacere, chiar si pe baza unei leziuni pe care o consideram normala: o alunita sau un nev, cum este numita in termeni medicali. Expunerea la soare nu este interzisa, insa trebuie sa avem grija in ce interval orar facem plaja, sa folosim factorul de protectie potrivit, sa analizam pielea cu atentie pentru roice alunita sau pata care isi modifica forma si sa mergem peridoic la medicul dermatolog. Aceleasi reguli se aplica si in cazul copiilor!

De aceea, o bratara sau un plasture care "te anunta" ca ai stat prea mult la soare si risti sa suferi de arsuri solare sau sa iti cresti exponential riscul de cancer de piele, este un accesoriu la indemana, usor de utilizat si extrem de util. Poti afla mai multe detalii despre Sun Meter aici.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0