Durerea abdominala in colita ulcerativa

Durerile abdominale reprezinta principalul simptom al colitei ulcerative. Iata in ce zona apar durerile cauzate de colita ulcerativa, cum le poti recunoaste, dar si cum pot fi tratate.

Durerile abdominale ce apar in colita ulcerativa pot avea mai multe cauze:

[{ads-colita-first}]

Crampe abdominale cauzate de diaree – majoritatea pacientilor diagnosticati cu aceasta afectiune au de-a face cu diaree. Crampele ce vin la pachet cu diareea se manifesta in jurul buricului, insa mai intens pe partea stanga a cavitatii abdominale. Crampele cauzate de diaree pot fi blande, insa pot fi si severe, acestea din urma limitand activitatea individului. Crampele dispar odata cu diareea.

Tesut cicatricial la nivelul tractului digestiv – pacientii care sufera de colita ulcerativa pot dezvolta tesut cicatricial la nivelul tractului digestiv, din cauza inflamatiei indelungate. Pe masura ce tesutul cicatricial se mareste, pot aparea durerile in timpul tranzitului intestinal. Si acest tip de durere poate fi de intensitate moderata, dar si intensa.

Dureri abdominale cauzate de digestie – hrana consumata care ajunge in dreptul tesuturilor inflamate poate cauza durere. Colita ulcerativa localizata in partea de sus a colonului sau in partea stanga a acestuia cauzeaza dureri mai frecvente.

Pacientii care sufera de aceasta afectiune au digestie “galagioasa”, ceea ce inseamna ca se aude cum mancarea calatoreste catre stomac si apoi catre intestine.

Tratament durere abdominala colita ulcerativa

Tratament medicamentos – medicul va recomanda anumite medicamente ce pot ameliora simptomele colitei precum diareea sau crampele abdominale. Totodata, acesta va prescrie si medicamente care vor reduce inflamatia de la nivel intestinal. Urmand acest tratament, pacientul va simti o ameliorare a durerilor.

Dieta – exista anumite alimente care pot declansa simptomele colitei ulcerative, iar acestea trebuie evitate, pentru a evita agravarea simptomatologiei. Este vorba despre alimentele bogate in sare, grasimi, fibre, lactoza sau gluten. Consumul acestor alimente trebuie sa fie limitat. Nici preparatele picante sau condimentele foarte aromate nu sunt benefice in caz de colita ulcerativa asa ca trebuie evitate.

 

 

Evitarea stresului – specialistii sunt de parere ca stresul contribuie la amplificarea simptomelor colitei ulcerative, facand un deserviciu bolnavului. Asadar, acesta ar trebui sa practice metode de relaxare pentru combaterea stresului. Va observa ca durerile sale vor deveni mai blande, pe masura ce practica mai multe tehnici de relaxare si reuseste sa se detaseze mai bine. Anxietatea este adesea asociata cu afectiunile inflamatorii ale colonului, precum si cu alte afectiuni cronice. Nu numai ca anxietatea amplifica simptomatologia, insa pacientii isi pot pierde, din cauza anxietatii, motivatia de a face totul pentru a se simti mai bine.

Folosirea terapiilor alternative – durerile cauzate de colita ulcerativa pot fi combatute si chiar si prevenite cu ajutorul unor terapii alternative. Presopunctura, acupunctura, yoga, masajul terapeutic sunt doar cateva dintre metodele pe care le poti folosi pentru ameliorarea durerilor cauzate de colita ulcerativa, precum si pentru reducerea altor simptome.

Pacientul ar trebui sa isi urmareasca cu atentie organismul si sa identifice factorii care ii declanseaza durerea din cauza colitei ulcerative. Odata ce ii identifica, acesta va reusi sa ii limiteze, astfel incat sa previna declansarea simptomelor specifice bolii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0