Cum am slăbit și mi-am schimbat viața

La ora actuală, suntem invadați de tot felul de reclame pentru pierderea în greutate. Diete alimentare care fac mai mult rău decât bine, exerciții fizice extenuante și plictisitoare și bineînțeles, suplimente nutritive minune, la prețuri foarte ridicate, care promit rezultate imediate de scădere în greutate. Imediat ce încetăm să mai folosim aceste metode, kilogramele pierdute revin într-un interval foarte scurt. Și atunci ne punem întrebarea: care este, în acest caz, modalitatea corectă de pierdere în greutate?

 

Rețeta mea pentru pierderea în greutate

Personal, pentru eliminarea grăsimii, am aplicat triada modului sănătos de viață, recomandată de Marele Maestru Raymond Lo, dar și de doctorul personal. Această triadă include trei aspecte:

[{ads-medicina-alternativa-first}]

-o dietă sănătoasă care să nu conducă la oscilații mari ale nivelului zahărului din sânge;

-un program de exerciții moderate, dar consistente;

-anumite suplimente nutritive care să completeze nutriția celulelor.

Din experiența proprie, având probleme cu greutatea din cauza stresului și a plictiselii, ajunsesem să mănânc chiar dacă nu mi-era foame. Îngăduiți-mi să vă împărtășesc propria experiență legată de pierderea în greutate. Mi-a placut întotdeauna să mănânc bine, ieșirile în oraș erau încheiate cu o masă consistentă, ndiferent de oră, acasă. Din dorința de a fi lăudată de familie și prieteni, găteam multe feluri, în marea majoritate bombe calorice, pe scurt, trăiam ca să mănânc, nu mâncam ca să trăiesc.

Primele semne că ceva nu e în regulă cu corpul meu au început să apară atunci când mă întâlneam cu persoane cu care nu mă văzuseră demult și nu ezitau să remarce cât m-am îngrășat. Problemele de sănătate nu au întârziat să apară: mă simțeam apatică, talia mea creștea ca și măsurile hainelor. Așa că m-am decis să slăbesc prin alte mijloace decât cele pe care le încercasem până atunci și care aveau efect yo-yo.

Întâlnirea cu cancerul

Momentul de cotitură s-a produs în 2013, când, la un control de rutină la sâni, doctorul m-a informat că au apărut unele modificări ce-mi pun viața în pericol și că mă îndrumă să continui investigațiile în cadrul chirurgiei oncologice. A fost ca un cuțit înfipt în moalele capului. N-am vrut să cred, am cerut a doua, a treia părere, am plecat la clinici din străinătate, dar din păcate, rezultatele mi-erau nefavorabile.

Cu toate că familia mă susținea, am cedat nervos, am intrat într-o semi-depresie, mâncam haotic, nu mă odihneam, nu mai ieșeam și citeam tot ce prindeam despre cancer. Într-o zi m-am rugat să întâlnesc persoana care să mă salveze din ghearele bolii, mă hotărâsem că vreau să trăiesc, să fiu fericită și sănătoasă!

Așa s-a și întâmplat, vorba proverbului: ”ai grijă ce-ți dorești că ți se poate întâmpla”. Surpriza a fost că persoana care m-a ajutat a fost un doctor, un minunat om! Am intrat în cabinetul lui, m-a văzut cât sunt de speriată, istoricul bolii îmi dădea acest drept, m-a consultat, m-a pus să fac alte investigatii, am facut biopsia cu vacuum (crunt) și în final, m-a întrebat dacă vreau să răstorn procentele și anume: cele 90 de risc de cancer să le transform în 90 șanse la o viață sănătoasă și pe cele 10 benefice în 10 risc de cancer. Mă uitam la el nedumerită, ceva îmi spunea că este persoana de care am nevoie pentru a-mi produce acel scurtcircuit din creier de care aveam atâta nevoie.

În paralel cu medicația, am urmat întocmai sfaturile sale, cu promisiunea lui fermă că la următorul control, peste șase luni, totul va fi ok, dacă: -nu mai citesc și nu mai vorbesc deloc despre cancer

-80% din hrană este formată din fructe, legume, semințe crude (migdale, caju, mieji de caise) și 20% carne slabă și eco (pește și pasăre de curte)

-sucuri presate la rece (storcator cu ax melcat) în special verzi și portocalii

-yoga și bioenergie

-apă alcalină  -se găsește la magazinele naturiste (mi-am luat un aparat care ridica ph-ul la 8,8)

-să dorm pe energii pozitive (știa ca sunt specialist feng shui –este pro)

-să stau mult în natură, să îmbrățișez copacii, să mă bucur de lucrurile mărunte

-să evit compania persoanelor care-mi fac rău

-să mă rog

-să fac sport, ceva care mi se potrivește si care-mi face plăcere.

Aici credeam că o s-o dau în bară căci devenisem foarte leneșă. Ținând cont că stau la două minute de parc, am bicicletă, la subsolul blocului sala de fitness și piscină, găseam zilnic motive ca să nu încep exercițiile necesare. M-am rugat să găsesc ceva care să-mi fie potrivit și minunea s-a întâmplat: într-o zi, pe facebook a apărut un anunț care ne anunța, culmea, că la două străzi de mine, s-a deschis un centru care îmbină exercițiile fizice (fără aparate) în echipa cu dietete recomandate de nutriționiști, în funcție de nevoile fiecăruia, workshop-uri despre mâncatul pe fond emoțional, psihologi care să te învețe cum poți depăși situațiile când crezi că cedezi și astfel am intrat în marea și minunata familie numită Bodyshape. Vă invit să-i treceți pragul, garantându-vă, fără niciun interes că veți înțelege ce înseamnă că schimbarea stilului de viață poate fi un mod de a trăi în care nu te simți frustrat nicio clipă.

Vă vine să credeți ce poate recomanda un chirurg oncolog? Eu am crezut și bine am făcut! Au trecut cele șase luni și am ajuns la momentul adevărului. Când am intrat pe ușa cabinetului, doctorul nu m-a recunoscut: eram cu șase kilograme mai slabă, zâmbeam și mă simțeam sigură pe sănătatea mea. Vă spun purul adevăr, n-am niciun interes să fabulez, chiar mă răscolesc amintirile și mă emoționează, dar totodată mă gândesc la faptul că povestea mea poate ajuta oameni care știu și cred că această boală ne-o inducem și așa cum o primim în corpul nostru, tot așa o putem distruge.

S-a uitat pe analize, ECO, mamografii, le-a comparat cu cele vechi, m-a invitat să repetăm ECO în compania echipei sale (și acest lucru îți dă siguranță și anume: când vezi șapte oameni care se consultă, îți dă încredere) și într-un final, s-au pus de acord și mi-au dat vestea cea mare. S-a întâmplat o minune: bucata de carne crescută și vascularizată, pe înțelesul tuturor, s-a transformat într-o biluță de 3 mm plină cu lichid resorbabil și care nu prezintă niciun risc.

Credeți-mă că, în acel moment, chiar dacă simțeam și știam că sunt bine (nu mai aveam dureri la sân, nu mai erau umflați, nu-mi mai amorțeau mâinile), i-am sărutat mâna doctorului și i-am mulțumit că m-a salvat din acea imensă prapastie în care căzusem. Culmea modestiei, mi-a zis că el asta recomandă tuturor pacienților, dar totul ține de determinarea fiecăruia și de puterea sa. Cancerul este o boală degenerativă care apare în timp, prin procesul de oxidare generat de stres.

corina

Recomandările medicinei chineze

Pot spune că de doi ani, aplic triada modului sănătos de a trăi susținută de Maestrul meu feng shui în cartea sa ”Cele Patru Coloane ale Destinului”, doctorul meu salvator, precum și de echipa Bodyshape și anume: puțină carne și multe legume verzi și portocalii, fructe între mese, în special verzi și portocalii, nu sar peste mese pentru a nu dezechilibra glicemia, fac sport de trei ori pe săptămână și stau cât mai mult în aer liber ca să mă bucur de lucrurile marunte, dar care te încarcă pozitiv și bineînțeles, ingerez anumite suplimente nutritive necesare în functie de nevoile organismului, după ce mi-am facut astrograma ca să știu de ce am nevoie ajutându-mă și bazându-mă pe Medicina Tradițională Chineză.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Această metodă mi s-a parut atât de eficientă încât vreau să o aplic tot restul vieții, devenind astfel un stil de viață. Procesul de pierdere în greutate presupune foarte multă disciplină, pentru schimbarea obișnuințelor alimentare și pentru a practica exercițiile fizice atât de benefice. Succesul depinde direct de elementele disciplinei (Putere) și autocontrolului (Resursa) care sunt reprezentate în Cele Patru Coloane ale Destinului fiecărei persoane (cine dorește să-i calculez astrograma sau/ și să-i fac feng shui-ul casei îmi poate scrie pe adresa de mail).

Dacă o persoană are un element al sinelui slab, Resursa reprezintă un element favorabil, căci ea îi amplifică disciplina și îi permite să urmeze cu succes un program de slăbire. În schimb, dacă elementul sinelui e puternic, elementul Resursă îi este nefavorabil, ducând la frustrare, la lipsa motivației, a disciplinei și autocontrolului sau chiar la lene, și în pofida eforturilor disperate de a slăbi, nu-i este deloc ușor. Dar în orice, se știe, există soluții dacă avem voință.

Cu speranța că povestea vieții mele v-a motivat, vă doresc multă sănătate, noroc și iubire!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0