Piersicile, nectarul sănătății tale

În zilele noastre, piersicile sunt iubite de toate vârstele și toate popoarele, fiind consumate crude sau integrate în diferite mâncăruri și deserturi. Surpriza nu este faptul că sunt extrem de gustoase, ci și că au efecte incredibile asupra sănătății noastre.

Piersicile provin din îndepărtata Asie și au o istorie de mii de ani. În China piersicul era considerat „pomul vieții”, iar romanii numeau piersicile „mere persane”, fiindcă perșii le transportau dintr-o parte în alta a lumii. Sute de ani mai târziu, piersicile au ajuns să fie mâncate în întreaga Europa și în America, fiind unul dintre cele mai apreciate fructe, datorită aromei puternice și gustului plăcut. Erau prezente deseori pe mesele regale și erau oferite în dar, ca pe un obiect deosebit, de către oamenii de rând.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Piersicile conțin zeci de vitamine și minerale

Piersicile ar trebui să se numere printre fructele tale preferate, fiindcă au un conținut uimitor de substanțe nutritive: vitamina A, vitamina C, vitaminele E și K, tiamină, acid folic, acid pantotenic, niacin, vitamina B6, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier, calciu, potasiu și foarte mulți antioxidanți.

Toate aceste substanțe active, la care se adaugă fibre și carbohidrați, reglează tranzitul intestinal, mențin sănătatea sistemului cardiovascular și a celui nervos și pot preveni instalarea sau agravarea unor afecțiuni.

Au efect anticancerigen și antiinflamator

 
Piersicile sunt bogate în antioxidanți, unul dintre cei mai puternici fiind acidul chlorogenic. Acesta acționează în forță asupra radicalilor liberi și a toxinelor din mediu, combate efectul dăunător al acestora asupra organismului uman și întărește sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor. Dacă afecțiunea s-a instalat deja, antioxidanții din piersici ajută organismul să se refacă mai rapid și încurajează celulele sănătoase în lupta cu cele bolnave.

Piersicile te ajută să slăbești

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Studii recente arată că piersicile pot lupta împotriva obezității. Fie că faci parte din această categorie sau nu, piersicile ar trebui să facă parte din dieta ta, indiferent de numărul de kilograme de care vrei să scapi. Și asta fiindcă au puține calorii, sunt sățioase, iar gustul lor dulce îți va diminua pofta de deserturi, oferindu-ți suficient zahăr.

Sunt ideale pentru detoxifiere

În cultura chineză, ceaiul de piersici este folosit deseori cu rol de detoxifiere. Piersicile conțin fibre, potasiu și apă, benefice pentru eliminarea toxinelor din rinichi, intestin și ficat. Alege câteva piersici mai zemoase și prepară chiar tu acasă un suc natural din câteva piersici și o lămâie mică. Poți bea 1-2 pahare pe zi, în completarea apei, fără să adaugi zahăr sau miere.

Piele mai frumoasă

Nu de puține ori observăm piersicile pe lista de ingrediente a produselor de înfrumusețare. Piersicile pot fi aplicate și în stare naturală direct pe piele, sub formă de suc sau piure. Calmează iritațiile și eczemele, reduc acneea și roșeața, dar în același timp curăță delicat tenul de toxinele care pot cauza îmbătrânirea prematură.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0