Masti hidratante pentru un ten luminos de revelion

Vrei să arăți perfect la petrecerea de Revelion? Fă-ți o mască hidratantă pentru un ten luminos, care să arate bine atât în realitate, cât și în poze.

Toată lumea își dorește o piele curată, mătăsoasă și strălucitoare, deoarece aspectul feței atunci când ne uităm la noi în oglindă poate să conteze mult pentru starea de spirit. Când știm că avem o problemă la nivelul tenului – zone uscate, rozacee, coșuri – încrederea în aspectul nostru se diminuează și avem impresia că toată lumea se uită la noi.

În primul rând, dacă te confrunți cu probleme ale pielii pe care nu știi cum să le rezolvi, e indicat să mergi la medicul dermatolog, care îți poate face recomandări de produse și chiar medicamente în funcție de specificul problemei pe care o ai.

În al doilea rând, e bine să respecți un ritual zilnic de curățare și hidratare a pielii, introducând, pe lângă aceste acțiuni, și folosirea unei măști hidratante, mai ales dacă te pregătești să folosești și machiaj, cum ar fi pentru petrecerea de Revelion.

Orice machiaj ai purta, modul în care arată pielea ta este esențial pentru un aspect fără cusur. Un ten curățat în profunzime, hidratat și răsfățat, va fi mai luminos și va avea un aspect mai sănătos. Totodată, produsele de make-up se vor așeza mult mai bine pe piele, dacă tenul este hidratat în profunzime.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Măști pentru un ten luminos

Fă-ți timp, așadar, înainte cu o zi de petrecerea dintre ani, sau chiar în ziua petrecerii, pentru a prepara și aplica o mască hidratantă, care să te facă să te simți și mai bine în pielea ta.

Mască hidratantă cu miere și banană

Ai nevoie de următoarele ingrediente:
½ banană bine coaptă
½ linguriță de miere
1 linguriță de iaurt
câteva picături de apă de trandafiri

Pasează banana și apoi amestec-o cu celelalte ingrediente. Aplică masca pe ten și pe gât și las-o să acționeze în jur de 15 minute. Clătește apoi fața cu apa călduță și bucură-te de rezultate.

Mierea și banana sunt două ingrediente foarte potrivite pentru măștile de față făcute acasă, deoarece sunt surse bogate de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt cei responsabili pentru deshidratarea pielii și pentru apariția și adâncirea ridurilor.

Mască hidratatntă cu ovăz și apă de trandafiri

Pentru această mască ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 linguri de fulgi de ovăz
apă de trandafiri

Amestecă fulgii de ovăz cu apa de trandafiri, până când vezi că aceștia se înmoaie. Curăță bine fața, apoi aplică masca hidratantă într-un strat gros și las-o să acționeze cel puțin un sfert de oră. Îndepărtează la final masca de față cu ajutorul unui șervet de hârtie, după care spală-te cu apă călduță din belșug.

Mască revigorantă din castraveți și aloe vera

Ingredientele de care ai nevoie:

½ de castravete cornichon
1 lingură de aloe vera gel

Folosește blenderul sau mixerul vertical pentru a transforma castravetele într-o pastă. Amestecă apoi pasta de castravete cu gelul de aloe vera și introdu masca la frigider, unde o vei lăsa la răcit cel puțin 15 minute. Aplică, apoi, masca pe tenul curat, dar și pe gât, și las-o să acționeze în jur de 20 de minute. Clătește apoi cu apă rece și vei obține un ten luminos.

Mască intens hidratantă cu avocado și cacao

Pentru a prepara această mască intens hidratantă ai nevoie de următoarele ingrediente:

½ avocado bine copt
1 lingură rasă de cacao crudă
1 lingură de miere

Amestecă avocadoul pasat cu o furculiță cu mierea și cacaua. Curăță bine tenul cu un produs de curățare, apoi aplică masca într-un strat gros și las-o să acționeze o jumătate de oră, daca timpul iți permite. După ce masca s-a uscat complet, îndepărteaz-o cu apă călduță din belșug și bucură-te de efectul vizibil nutritiv. 

Mască hrănitoare cu lapte și miere

Amestecă o linguriță de lapte cu o jumătate de linguriță de miere, încălzită în prealabil, într-un mic bol. Unge-te cu acest amestec pe față și pe gât și lasă-l să se usuce. După 20-30 de minute, spală tenul cu apă călduță. Laptele conține acid lactic, care îndepărtează celulele moarte, în timp ce mierea are proprietăți hidratante, care oferă catifelare pielii.

Cum funcționează aceste măști de față?

Când vine vorba de îngrijirea pielii, prioritare trebuie să fie curățarea, hidratarea zilnică și crema de protecție solară zilnică, măștile de față venind ca o completare a rutinei de îngrijire a tenului. Măștile de față funcționează prin introducerea ingredientelor utilizate mai adânc în piele, infuzând porii și permițând pielii să absoarbă mai mult produs. Aceste măști faciale pot avea efectul imediat pe care îl caută oamenii, așa că, deși acest efect este în general unul temporar, măștile te pot ajuta să obții un ten luminos pentru un eveniment – cum ar fi petrecerea de Revelion.

Înainte de a utiliza o mască de față, tenul trebuie curățațat cu un demachiant delicat și apă caldă pentru a îndepărta orice urme de machiaj, murdărie sau reziduuri. Utilizarea apei calde face ca porii să rămână deschiși și ingredientele să intre mai bine în piele.

Ce fel de măști să cauți în funcție de tipul de piele?

Deși multe măști din comerț promit un ten luminos și sănătos, foarte multe au parfumuri, coloranți și parabeni, care nu se împacă bine mai ales cu pielea sensibilă, dar nu numai. E bine să te uiți pe eticheta ambalajului și să cauți detalii precum „fără parfum”, „hipoalergenic”, „fără coloranți și parabeni”. Apoi, în funcție de tipul tău de piele, aceste măști ar trebui să conțină ingrediente precum:

  • acid hialuronic, pentru piele uscată;
  • antioxidanți precum vitamina C, vitamina E, resveratrol și acid ferulic pentru ten cu riduri fine;
  • acid salicilic și alfa hidroxiacizi (AHA), pentru acnee și pete;
  • niacinamidă, pentru ten cu rozacee;
  • soia, acid kojic, acid tranexamic și extract de rădăcină de lemn dulce, pentru ten cu pete întunecate și pigmentare;
  • acid salicilic, pentru piele grasă.

Deși în ultima vreme au apărut măști cu tot felul de ingrediente exotice, multe dintre acestea nu au fost studiate clinic și deci nu se știe dacă sunt tocmai sigure. Așa că te poți baza pe cele care conțin ingredientele de mai sus, ori pe măști naturale făcute în casă, cu ingrediente potrivite, ori pe o mască recomandată de medicul dermatolog.

Sunt măștile făcute în casă sigure?

Măștile de casă pot fi perfect sigure, în funcție de ingredientele folosite. Laptele și iaurtul conțin acid lactic, care poate exfolia pielea, făcând-o să pară mai strălucitoare. Aloe vera conține vitaminele A, C, E și B, care pot lumina pielea, iar papaya conține enzime, care, de asemenea, pot duce la un ten luminos. Cafeaua poate minimiza aspectul porilor prin uscarea temporară a pielii.

Ar trebui evitate în prepararea măștilor produsele acide precum sucul de lămâie și oțetul de mere, deoarece au pH scăzut și pot provoca iritații ale pielii. Înainte de a folosi orice mască de casă pentru ten, aceasta ar trebui testată mai întâi pe o zonă mică a feței pentru a te asigura că tolerezi ingredientele – de exemplu, pe linia maxilarului sau în spatele urechii. De asemenea, nu ar fi rău să folosești o cantitate mică de vaselină în jurul ochilor pentru a proteja pielea delicată și subțire din acea zonă.

Beneficii ale măștilor de față

Curăță porii

Deoarece ajung până în straturile mai profunde ale pielii, măștile de față pot extrage murdăria și excesul de sebum pentru a avea un ten mai curat și mai luminos și pori mai strânși.

Sporesc hidratarea

Uscăciunea este una dintre cauzele principale ale multor probleme ale pielii, iar măștile de față profund hidratante oferă ce este necesar pentru a uniformiza nuanța pielii și a o face să se simtă mai moale și catifelată, numai bine pentru aplicarea perfectă a machiajului – mai ales dacă te pregătești de petrecerea de Revelion.

Revitalizează pielea obosită sau deteriorată

Ridurile fine, pigmentarea și leziunile solare pot fi diminuate prin utilizarea regulată a acestor măști de față, unele fiind chiar concepute pentru a îmbunătăți producția de colagen pentru un ten mai plin, mai curățat și o senzație de proaspăt.

Sunt rapid și simplu de făcut

Măștile de față sunt ușor de integrat în rutina de îngrijire a pielii, în general o dată sau de două ori pe săptămână – ori, dacă sunt unele anume, recomandate de medic, pot fi utilizate chiar și zilnic.

Te răsfață

În afară de beneficiile pentru piele deja menționate, măștile de față oferă și un avantaj adesea trecut cu vederea – sunt scuza perfectă pentru a te relaxa cu adevărat, în confortul casei tale. Faci o baie, te îmbraci în pijama, pui masca și apoi te relaxezi 15-20 de minute cu ochii închiși, în timp ce ingredientele din mască își fac treaba.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.
 


Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
SELF - 9 Easy DIY Face Masks to Make Your Skin Glow 
https://www.self.com/gallery/9-easy-diy-face-masks

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0