Cat de important este sa faci parte dintr-o comunitate de pacienti?

Atunci cand suferi de o afectiune cronica, cu efecte constante asupra calitatii vietii si asupra sperantei de viata, ajutorul moral este extrem de important. Pe langa suportul familiei si prietenilor, apartenenta la un grup social format din pacienti cu aceeasi afectiune iti poate oferi un alt tip de ajutor.

Cum te poate ajuta o asociatie de pacienti

In astfel de grupuri sau comunitati, informatia este facilitata de faptul ca toti membrii au acelasi interes. Prin urmare, vei afla rapid despre cele mai noi tratamente, despre legislatie, poti beneficia de parerile si sfaturile celor care trec prin aceasta experienta de mai multi ani si poti primi chiar si recomandari de medici de incredere.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In general, astfel de asociatii iti pun la dispozitie si programe gratuite de monitorizare si ajutor, cum ar fi psihoterapeuti sau consilieri, iar in majoritatea cazurilor din echipa fac parte si medici specialisti.  

Intr-o asociatie vei gasi atat persoane care au suferit de Hepatita C si s-au vindecat, persoane care inca se lupta cu aceasta boala si apartinatori - parteneri de viata, parinti sau copii ai unor pacienti cu Hepatita C. Scopul comun al tuturor acestor persoane este vindecarea: accesul la tratament, descoperirea si introducerea unor tratamente revolutionare, dar si usurarea vietii cu Hepatita C - terapii alternative, diete, miscare, consiliere de grup.

Scapa de rusine si teama

Forta ta psihica este extrem de importanta in lupta cu Hepatita C, de aceea trebuie sa soliciti si sa accepti ajutorul.

Rusinea si teama nu te vor ajuta, ci te vor impiedica sa discuti liber despre aceasta afectiune, sa cauti solutii, sa inveti din experientele celorlalti. Daca simti insa ca familia si prietenii nu te inteleg in totalitate, prietenii pe care ti-i vei face in asociatia de pacienti cu siguranta inteleg toate momentele dificile. 

Asociatia Drepturile Pacientilor

Este o organizatie care iti ofera permanent multe informatii utile pe site-ul drepturilepacientilor.info, printre care si informatii utile privind tratamentele pentru Hepatita C. Poti gasi informatii privind legislatia, drepturile asiguratilor si ce trebuie sa faci pentru a-ti solicita drepturile de pacient asigurat. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a te inscrie in asociatie, poti contacta Drepturile Pacientilor la [email protected] sau telefon 0746860004.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0