Exercitii fizice: cele mai des intalnite 7 greseli

Va sabotati obiectivele in materie de sport? Evitati urmatoarele greseli cele mai des intalnite.

Greseala nr. 1: Sa nu tineti un jurnal sau un grafic al exercitiilor fizice. Graficul va ajuta sa vedeti nivelul la care ati ajuns si cand este cazul sa treceti la nivelul urmator. Veti fi mai motivat daca observati imbunatatiri ale ritmului cardiac. Verificati-l intre 15 si 60 de minute dupa ce ati facut sport, veti observa o scadere a acestuia, pe masura ce inima devine mai puternica.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Greseala nr. 2: Sa nu va notati obiectivele. Studiile au aratat ca persoanele care tin un grafic al obiectivelor pe termen scurt si lung, ajung sa le indeplineasca pe majoritatea.

 

 

Greseala nr. 3: Faceti exercitii pentru intarirea acelorasi muschi mai multe zile consecutiv. Acest lucru previne recuperarea si cresterea corespunzatoare. Asteptati o zi sau doua inainte sa lucrati aceleasi grupe de muschi.

Greseala nr. 4: Faptul ca va tineti respiratia. Respiratia corecta este aproape la fel de importanta ca o forma fizica buna. Expirati la ridicare si inspirati la coborare.

Greseala nr. 5: Consumul insuficient de proteine. Pentru a pierde in greutate si a va tonifia, planul dvs. ar trebui sa includa exercitii cardio, antrenamente de intarire a muschilor si un regim alimentar cu un numar redus de calorii, dar bogat in proteine, aproximativ 3 sferturi de gram pentru fiecare 0,45 kilograme din greutatea corporala ideala. Consumul ridicat de proteine mareste efectele exercitiilor fizice si reduce grasimea fara a pierde din masa musculara.

Greseala nr. 6: Distragerea atentiei in timpul exercitiilor fizice Cititul sau uitatul la televizor la o emisiune complexa poate chiar sa va incetineasca. In schimb, ascultati muzica energica sau incercati un sitcom (asigurati-va ca ecranul este la nivelul ochilor pentru a va antrena mai bine).

Greseala nr. 7: Ignorarea flexibilitatii si antrenamentelor de echilibru. Ambele sunt esentiale pentru a fi intr-o forma generala buna.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0