Este bine sau nu sa iti saruti copilul pe buze?

Aceasta este dezbaterea pe care a lansat-o - fara sa vrea - Victoria Beckham, atunci cand a postat pe o retea de socializare o fotografie cu ea si cu fiica ei, in timp ce o saruta pe buze. Multi oameni au considerat fotografia neadecvata, pe cand altii spun ca este normal ca o mama sa sarute copilul caruia i-a dat viata si ca nu este nimic sexual in acest sarut nevinovat.

Ce spune tabara „E rau sa iti saruti copilul pe buze“

Psihologii de la University of California UCLA spun ca un sarut scurt pe buze, de la parinti, poate crea confuzie. Daca parintele incepe sa isi sarute copiii pe gura atunci cand sunt mici, vine automat intrebarea: cand te opresti din acest lucru. Concluzia: este un lucEsru care creeaza foarte multa confuzie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Copiii vor creste si nu vor mai fi considerati "copii mici", iar psihologii spun ca atunci cand ajung la varsta de 5 sau 6 ani, vor deveni constienti de propriul corp si de propria sexualitate. Tot psihologii spun ca cei mici pot, de fapt, sa fie stimulati de un sarut pe buze.

Pentru un copil, sarutul este un lucru foarte confuz. Ei il vad pe tata in timp ce o saruta pe mama pe gura, iar apoi atat tatal, cat si mama vin si fac acelasi lucru cu ei. Specialistii sunt de parere ca acest sarut pe gura, oricat ar parea de inofensiv, este suficient pentru a provoca sentimente de confuzie in mintea copilului despre roluri, sentimente si emotii.

Cea mai buna solutie ar fi ca parintele sa se opreasca, la momentul potrivit, dar nu trebuie sa uitam ca nu toti copiii se dezvolta si se maturizeaza la fel, ceea ce face si mai grea identificarea varstei potrivite pentru a inceta pupicii dati pe gura.

Ce spune tabara „E bine sa iti saruti copilul pe buze“

Pe de alta parte, specialistii de la Sydney Child Psychology Centre, citati de familyshare.com, sunt intr-un dezacord total cu tabara de mai sus. Ei cred ca este absurd ca parintii care isi saruta copiii pe buze sa fie considerati ca avand un comportament sexual. Tabara „pro sarut pe buze“ spune ca este normal si sanatos ca parintele sa isi arate afecitiunea fata de copiii sai. Mai mult, parintele ii comunica in acest fel copilului sau ca il iubeste. Din aceeasi tabara fac parte si parintii care spun ca nu exista nimic sexual cand vine vorba de a saruta un copil, fie el cat de mic, pe gura.

Varsta, un subiect la fel de disputat

Presa straina a scris foarte multe articole despre sarutul Victoriei Beckham si ceea ce i-a deranjat pe foarte multi oameni nu a fost sarutul in sine, cat a fost varsta fiicei sotilor Beckham, care tocmai implinise 5 ani. Statisticile arata ca unii parinti isi saruta copiii pe buze aproape intreaga lor viata. Pe de alta parte, pentru alti parinti, chiar si gandul ca un astfel de sarut este posibil ii dezgusta de la inceput, in vreme ce alti parinti considera pupatul pe buze un gest complet natural, care nu ascunde nimic sexual.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un alt motiv pentru care unii oameni nu sunt de acord cu acest tip de sarut are legatura cu igiena, iar unul dintre argumentele oferite de acestia este ca multe boli se pot transmite prin sarut.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0